Ibland krävs det ingen större ansträngning för att sänka sina kostnader utan att kvalitén på vardagen behöver påverkas i någon större utsträckning. Jag talar naturligtvis om led belysning som finns i de flesta lokaler nu för tiden. Ifall du inte övergått till den nya moderna ljuskällan ännu så bör du nog göra det omgående. En led lampa avger mer ljus vid samma watteffekt än halogen lampa vilket betyder att en mindre strömförsörjning krävs för att uppnå ett likvärdigt resultat. Du behöver inte längre använda lampor som slukar mycket energi och som värmer upp lokalen helt i onödan. Värmeutvecklingen är en annan fördel med led som inte alstrar lika mycket värme som gamla ljuskällor.

Byt ut dina lysrör till moderna led

Den lättaste ljuskällan som de flesta klarar av att byta ut själva är troligtvis lysrör. Om du väljer ett lysrör led så kan du ersätta en 36W med endast 18W eller lägre utan att få ett sämre ljus. Låter inte detta fantastiskt? Tänk på alla lampor i garaget, i förrådet eller i köket som kan bytas till led utan att du behöver ta hjälp av en elektriker. Du gör också miljön en stor tjänst då led belysning släpper ut mindre koldioxid. Tänk på att välja en lysrörsarmatur som är kompatibel med led, annars kan det krävas en elektriker för ett mindre ingrepp i själva lysrörsarmaturen. Till skillnad från halogen och lågenergi lampor så finns inget farligt kvicksilver i led lampor.